Budapesta la foc mic

Azi ne-am trezit la ore rezonabile şi am luat hotărârea sa nici nu prestăm turism prea repede, ca să ne prindă seara prin oraş. Plus că am stricat-o pe Hantzi lăsând aerul condiţionat pornit toată noaptea la temperaturi foarte foarte scăzute.

Drept care am dat o tură scurtă prin Tesco-ul de cartier, ne-am mai chinuit cu internetul şi abia după orele 14 am ieşit la plimbări – noi şi cu nimeni, căci oraşul era destul de gol la orele respective, lucru justificat dacă e se ne raportăm la temperaturile înregistrate.

Ne-am îndreptat mai întâi către Nagy Szinagog – sinagoga cea mai mare din Europa care poate apparently adăposti aproximativ 3000 de persoane. Pe noi nu ne-a adăpostit, căci preţul de intrare (de persoană) era cam cât o masă de două persoane la chinezesc. Însă absolut spectaculoasă clădirea, vedeţi prima poză.

Ne-am continuat traseul (pe cât posibil, pe la umbră) pe Vaci ut., un fel de Republicii local, şi înapoi la Sf. Ştefan, că în prima zi nu o văzusem şi pe dinăuntru. Este la fel de grandioasă şi pe dinăuntru, cu foiţe de aur şi marmură de Carrara şi apparently poate găzdui 8500 de persoane. Nu ştiu cine face calculele astea şi la ce sunt necesare, dar mă rog.

Mai departe, ne-am dus spre piaţa Szabadsag (Libertăţii), flancată pe toate părţile de nişte clădiri incredibile, iar pe latura vestică de clădirea televiziunii (the other MTV) care arată mai mult a palat imperial. După o scurtă tură în jurul Parlamentului, ne-am retras să păpăm ceva şi să ne reîncărcăm bateriile.

Ne-am făcut şi siesta într-un parc din apropiere, unde se făceau cursuri de dans, drept care vreo două ore ne-am delectat cu arta coreografică modernă şi mişcări de dans africane.

Finally, când s-a întunecat, am coborât din nou înspre Dunăre şi ne-am holbat la luminiţe până n-am mai putut.

Bye bye Budapest!

2 thoughts on “Budapesta la foc mic”

Comments are closed.