Buenos Aires la răcoare

Dacă luni am skipuit turismul şi ne-am ocupat de operaţiuni administrative – respectiv de rezolvat vama şi shippingul maşinii, marţi am reluat activităţile turistice en force.

Am luat-o de dimineaţă prin piaţa San Martin, cu monumentul eroilor din Malvine, Torre de los Ingleses Monumental (cine ghiceşte de ce i-au schimbat numele primeşte un premiu) şi Edificio Kavanagh, primul zgârie-nori al oraşului.

De acolo, în ciuda vântului şi ploii incipiente, am luat-o pe Florida, cea mai pietonală stradă turistică din oraş, cu sute de magazine şi restaurante şi plină-plină de oameni, ocazie cu care am găsit – în fine – un cambio care să îmi schimbe şi cei 160 de bolivieni cu care rămăsesem de o lună.

După o pauză tehnică (ocazie cu care e ieşit şi soarele), am luat-o înapoi spre cea mai largă stradă din Calea Lactee şi am văzut obeliscul de care sunt buenaireşii atât de mândri, teatrul Colon (of course, în renovare) şi Palatul de Justiţie, după care, după ce am parcurs strada magazinelor de instrumente muzicale (aproximativ 254 pe metru pătrat), am ajuns la km 0 – Plaza des Dos Congresos. N-am înţeles de ce se cheamă aşa, că noi am văzut un singur congres, dar am zis că nu ne pricepem noi şi ne-am întors acasă căci eram rupţi.

Şi, cu concursul lui Şerban care mi-a cedat camera lui de backup (sar’na!), am făcut şi poze 🙂

2 thoughts on “Buenos Aires la răcoare”

  1. Locuri si fotografii superbe!!!..tu si Doomz aveti aveti “ochi si mana de artisti”
    … va dorim la tot team-ul un ..easy & no problem fly back to …RO & CA

    ..by the way … se pare ca dupa “cafteala” din Malvine 1982, argentinienii care nu-i mai “inghiteau” pe englezi , au “inlocuit ” (ca denumire) ..de los Ingleses cu Monumental !?

Comments are closed.