The road back

Am plecat din Ushuaia marţi dis-de-dimineaţă şi am traversat toată Tierra del Fuego, strâmtoarea Magellan şi ultimii 100 km din Chile încetiniţi doar de vânt şi de vamele chiliene care parcă sunt acolo doar să-ţi facă în ciudă şi să te pună să completezi formulare.

Ne-am oprit în Rio Gallegos să ne alimentăm, atât noi cât şi maşina, după care am mai urcat vreo 250 km până în Piedra Buena unde am avut noroc să găsim rapid un hotel ieftin şi bun şi cu internet, drept care eu am stat până la 4 dimineaţa ca să găsesc bilet de avion de întoarcere din Madrid. (Am găsit la Tarom).

De acolo am mers la Comodore Rivadavia – capitala petrolului din Argentina – cu escală în prealabil la pădurea pietrificată – un parc naţional cu copaci giganţi peste care a erupt vulcanul şi s-au conservat perfect. Well, more or less, că erau de fapt doar nişte trunchiuri, destul de spectaculoase, dar cred că denumirea de “pădure pietrificată” e un pic de exagerare. Tot acolo am văzut nişte bulbiţe vulpiţe relativ prietenoase care cerşeau de mâncare prin parcare (puneţi-l pe Doomz să vă arate pozele lui, că merită).

În fine, ieri, după ce am părăsit cel mai prost hotel ever, am parcurs ca eroii peste 1.000 km şi am ajuns la Bahia Blanca, la doar o zi de Buenos Aires. Pe parcursul acestei ultime etape, vântul pampagonic s-a oprit, iar temperaturile au trecut binişor de 30 de grade, cu rezultatul că azi dimineaţă ne-a fost reamintit ce înseamnă cu adevărat căldura :). Dar nu ne plângem, cu atât mai puţin Daria care a şi tăiat-o la plajă.

Scriu postul ăsta dintr-un pat de hotel de 4 stele, frumos, curat, cu aer condiţionat şi mic dejun cu mai multe opţiuni decât unt şi gem şi, sincer, e atât de relaxant încât n-aş mai pleca prea curând 🙂 Dar mâine seară ne aşteaptă Buenos Aires şi nu putem refuza.

One thought on “The road back”

  1. Globetroteristilor..bravos…fotografii super…si voi la fel…
    Asa ca inca “mas …miscare in teren” nu strica !!!
    ..chin up ( mai ales, baietii !!)…ca deh! dupa ce veti pleca de la “AIER-ELE BUNE” sa ramaneti numai cu amintirile frumoase.

    Echipa hasta la vista

Comments are closed.