Entre lagos

Prefaţă: din nefericire, acum vreo două-trei zile, serverul pe care era hostat blogul a fost spart/hackuit/virusat, naiba ştie exact ce, şi, după ce a repornit, multe din pagini aveau ataşat un script care încerca să deschidă un site dubios. Ne pare rău, ne-am mutat pe alt server şi sperăm să nu mai fim nici offline, nici dăunători computadoarelor voastre!

And now back to our regular scheduled programming.

De la Villarrica, puţin mai refreshuiţi, am luat-o către Puerto Montt unde speram să găsim un ferry care să ne ducă în zona de sud, la Chaiten sau Chacabuco, ca să putem să ne continuăm drumul pe Carreterra Austral. Asta a însemnat să facem vreo 100 de km pe drumuri regionale înainte să ieşim înapoi în autostradă, motiv pentru care n-am putut să nu ne oprim pe la lacurile şi râurile care împânzesc toată zona – descriptiv numită Región de Los Lagos.

Am ajuns la Puerto Montt pe seară şi, după ce am rezolvat cu hotelul şi ne-am făcut damblaua cu un sushi – eram totuşi în capitala seafood-ului – ne-am apucat să ne interesăm de ferry-uri. Din păcate, sunt puţine (doar două companii au), rare (unul marţi, altul sâmbătă), încete (24-48 de ore) şi al naibii de scumpe – cam dublu faţă de a parcurge aceeaşi distanţă cu maşina. Aşa că, puţin ofticaţi, am renunţat la idee şi, am hotărât ca a doua zi să o luăm pe jos spre Argentina.

Câteva zile mai târziu, nişte brazilieni cu care ne-am tot intersectat prin Patagonia, ne-au convins că nici nu prea merita varianta cu Careterra Austral, drumul fiind mult prea prost, iar zona nu atât de frumoasă cât să merite sa ne zguduim creierii. Dar să nu anticipăm.

Puerto Montt, în afară de a fi un hub pentru diverse destinaţii din jur – insula Chiloe, regiunea lacurilor, Careterra Austral – datorită poziţiei propice pentru vasele de croazieră, nu prea are nimic de oferit din punct de vedere turistic, e doar un orăşel cam murdar şi mult, mult prea scump.

Ca să nimerim cea mai apropiată trecere de frontieră, a trebuit să ne întoarcem vreo sută de km, aşa că am trecut iar printre lacuri şi lagune şi, chiar înainte de graniţă, printr-un parc naţional (Puyehue) cu munţi înzăpeziţi, păduri şi cascade, atât de fain încât nu prea ne venea să mai plecăm din Chile.

Până la urmă ne-am luat inima în dinţi şi ştampilele în paşaport şi am intrat în Argentina, unde ne-a întâmpinat un peisaj cel puţin la fel de fain şi un drum mărginit de flori şi lacuri (do you notice a pattern emerging here?). Am oprit să mâncăm nişte vacă friptă în Villa la Angostura, apparently staţiunea montană preferată a argentinienilor cu stare, foarte frumos aranjată şi corespunzător de scumpă, după care am mers spre San Carlos de Bariloche şi în fine ne-am oprit să dormim la Esquel – altă staţiune de data asta dedicată schiului şi snowboardului. Din păcate, n-am văzut nimic din ea, căci am ajuns pe la 1 noaptea, am orbecăit după un hotel până la 2 şi dimineaţă am plecat în trombă.

PS: Mai multe poze în câteva ore! Gata.

2 thoughts on “Entre lagos”

 1. Dears,

  Frumoasa descriere draga GO si minunate fotografii!
  Echipajul este si el tare chipes!!!
  Bine ca ati reparat si site-ul!
  Oare pe unde ati ajuns astazi? Suntem cu sufletul alaturi de voi si va dorim drumuri frumoase, sanatoase si voioase!!!
  M&V
  M&V

Comments are closed.