Cum ne-am petrecut sfârşitul anului

Am plecat din Concepcion cu gândul de a ajunge în Valdivia sau Puerto Montt, însă, pe drum, ne-a picat fisa că, ieşind de pe autostradă şi făcând un mic ocol, putem vedea câte ceva din celebrul Chilean Lake District, atât de lăudat de toată lumea.

Aşa că, după Temuco am făcut un easy left din autostradă (btw, au chileenii ăştia o autostradă, mamă-mamă) şi am intrat pe drumul de Villarrica şi, totodată, în nori şi ploaie – de care n-am scăpat până seara târziu.

Villarrica este un orăşel de 10 străzi pe 10, pe malul lacului cu acelaşi nume, în care fiecare a doua casă are camere de închiriat (cabañas) pentru turişti şi fiecare a treia casă e hotel sau restaurant. Pe cale de consecinţă, n-a fost foarte greu să ne găsim unde să stăm, principala problemă fiind cu preţurile.

După ce ne-am instalat – într-un hotel foarte cute cu view spre lac – am ieşit să păpăm şi să ne plimbăm un pic, ocazie cu care am constatat că, pe vreo 10-15 kilometri de-a lungul lacului (probabil mai mult, dar atât am văzut noi), este plin ochi de vile şi hoteluri, fiind aproape imposibil să cobori din şosea la lac. Într-un final, a ochit Doomz o cărăruie (per pedes only) şi am reuşit să vedem şi noi lacul de aproape – mă rog, cât se vedea printre nori şi ceaţă.

Ne-am întors în oraş cu planul de a bea un pahar în memoria lui 2009 însă toate stabilimentele din centru erau închise şi se reapucase să plouă, mărunt, dar insistent, aşa că am decampat în cele din urmă la restaurantul de lângă hotelul nostru unde, în sunet de trompete şi companie de vârsta a treia, am executat, în medie, câte un cocktail, după care am fugit pe balconul din camera Dumjilor să vedem focurile de artificii de la miezul nopţii.

Între timp, ploaia se oprise şi faleza se umpluse ochi de populaţie care făcea o atmosferă foarte faină, iar artificiile au fost neaşteptat de mişto. Unul dintre hotelieri, probabil văzându-ne că ciocneam cu Cola Zero, a venit şi ne-a adus o sticlă de şampanie – de căpşuni, of course – şi patru cupe, după care ne-a pupat viguros pe toţi urându-ne ”feliz año” şi alte alea.

După ce am rezolvat şampania şi focurile de artificii, Daria a decis că rămâne să se culce, însa noi doi şi Doomz am plecat să căutăm fiesta – cu variate grade de succes, după cum voi explica.

Mai întâi, ne-am dus la locul de unde se trăgea cu artificii, auzind noi ceva muzică. Într-adevăr, era un concert de ceva salsa-manele care s-a terminat în exact secunda în care am ajuns noi acolo. Înapoi în centru, am găsit, cred, căminul cultural, tot cu formaţie, însă – believe it or not – era coadă la intrare. Aşa că ne-am apucat să căutăm discoteca Conga cu care văzusem noi nişte afişe prin oraş.

După vreo jumătate de oră de plimbat am şi găsit-o şi, fără să ştim asta, eram pe cale să avem cea mai psihedelică experienţă a vieţii noastre. Când am ajuns, discoteca – mă rog, aşa îi ziceau ei, eu aş fi folosit expresia ”bufetul Dorobanţi cu glob cu oglinzi” – era închisă, goală şi tăcută. La întrebările lui Doomz, ni s-a dezvăluit că petrecerea începe în 10 minute şi putem să intrăm pe altă uşă.

Am intrat, făcându-ne că nu o vedem pe tanti care tăia bilete. Eram noi, un cuplu de tractorişti la vârsta a doua şi o familie cu copii. Linişte. Lumini. Mirrorball. După vreo 10 minute, din partea casei, am primit un fel de pischweisser – probabil şampanie cu compot şi apoi măşti şi fluiere. După încă vreo 10 minute, am reuşit să aflăm că aveau o problemă tehnică – ceva cu DJ-ul şi cablurile – dar că s-a purces la remedierea ei.

În fine, după alte 10 – 20 de minute, s-a pornit muzica – of course, tot salso-manele – drept care ne-am ridicat şi am plecat, făcându-ne că nu o vedem pe tanti care tăia bilete şi se uita cu jind după noi.

Şi cam atât. Nu ştiu cât de funny o să vă pară, noi însă ne-am cam dixtrat. Poze mai multe are Doomz, o să le pună la un moment dat.

Feliz año!

One thought on “Cum ne-am petrecut sfârşitul anului”

  1. Inapoi din Cipru. Va uram pe toti cu un an super bun si plin de bucurii si in care cat mai multe lucruri de pe lista de “to do” sa se intample. Sa fiti sanatosi.
    La multi ani! (Ione si Cata)

    PS.
    Si noi am avut o experienta inedita si placuta in Robin Hood, barul din Pafos unde am sarbatorit anul nou de doua ori, o data Cyprus time (Buc time too) si o data UK time :).

Comments are closed.