Mâzgălituri din spaţiu

Am ajuns la Nazca seara, pe la ora 9, şi am avut bafta să găsim din prima un hotel mai mult decât decent, care arăta exact aşa cum îmi imaginez eu Hotel California al Eagles-ilor. Bafta a continuat şi la masă – papa bun şi mult la un birt în centrul oraşului. Well, oraş e mult spus, deşi, fiind şi vineri seară, tot poporul invadase străzile şi discotecile (unele cu un playlist neaşteptat).

Dimineaţă devreme (înainte de 7) am tulit-o la aeroport căci auzisem noi un zvon ca asta ar fi cea mai bună oră de zburat. Acolo însă ne-am lovit de cartelul mafiot al companiilor care oferă zboruri deasupra liniilor, niciunii nefiind de acord să scadă preţul sub 40$ de persoană. După lupte seculare, am reuşit totuşi să obţinem un 38$ şi, în câteva minute, după ce am predat alcoolul medicinal şi brichetele (?!), eram în zbor într-un Cessna de fix 5 pasageri.

Ca şi paranteză, pentru mine a fost o premieră şi o surpriză extrem de plăcută zborul cu un avion de tipul asta; de fapt, atât de mult mi-a plăcut încât am început să mă interesez cam ce ar presupune obţinerea unui brevet de pilot (relax, mummy, se pare ca e foarte scump 🙂 ).

View-ul de sus este absolut spectaculos – figurile, liniile, formele geometrice se întretaie unele cu celelalte, dar şi cu şarpele negru al Panamericanei şi sunt înconjurate din toate părţile de munţi. Figurile (balena, maimuţa, păianjenul, condorul şi preferatul meu – astronautul) sunt foarte faine şi dubios de precise, iar liniile şi celelalte forme geometrice se întind pe kilometri buni încât nu poţi să nu te întrebi ce Pachamama le-a trecut prin cap ălora care le-au făcut.

Avem, desigur, poze, însă din cauza ferestrei şi vitezei avionului, nu sunt atât de clare pe cât le-aş fi vrut. Mai vreau o dată 🙂

2 thoughts on “Mâzgălituri din spaţiu”

  1. Apropo de Eagels…dupa ce-ati land-uit re-omptimisti din Cessna….a pink champane on ice !! cred ca va prindea bine…

Comments are closed.