Lula Lima!

Domnul Luiz Inácio Lula da Silva este, apparently, preşedintele Braziliei şi s-a gândit că e bine să facă o vizită oficială în Lima exact în ziua în care şi noi făceam acelaşi lucru. Drept urmare, Plaza de Armas – piaţa centrală a Limei, în care se găseşte Catedrala şi Palatul Guvernamental – era închisă de un cordon de poliţieni, foarte amabili de altfel, care ne-au tot asigurat că în 20 de minute, maxim jumătate de oră se deschide… până a trebuit să plecăm.

Aşa că am vizitat doar câteva chestii de prin jurul pieţii, iar eu am fost impresionat de cât de frumos, agitat şi european pare oraşul. Arhitectură colonială foarte bine păstrată şi întreţinută, clădiri din perioada interbelică şi moderne, nebunie de magazine şi restaurante şi – contrar celor auzite – fără cerşetori, escroci şi hoţi. Sau poate s-au speriat de domnul Lula.

Anyway, o experienţă faină şi în acelaşi timp frustrantă, pe care sper să o repetăm în condiţii mai bune.

2 thoughts on “Lula Lima!”

  1. mai, macar nu l-ati prins pe presedintele din 2003 (acelasi Luiz Inácio Lula da Silva? habar nu am) in vizita la Machu Picchu, exact cand voiam si eu sa ma urc sus sus sus de tot… lasa ca e bine si asa rau… 😀

Comments are closed.