And now for the bad news

Având în vedere că Doomy şi Lili v-au povestit cam tot ce era de povestit despre Guayaquil, îmi revine mie dubioasa onoare de a vă pune la curent cu dark side-ul expediţiei.
După cum am povestit când am ajuns la Quito, vaporul care trebuia sa ne aducă maşina a fost întârziat prin Republica Dominicană, ceea ce ne-a cam încurcat planurile… actually a lot.
Astăzi am fost la ECU Line ca să ne lămurim care e situaţia şi să începem demersurile şi nu prea e bine: vasul ajunge mâine dimineaţă la 5AM în Guayaquil, dar nu este programat să intre în port (mai exact, în terminal) decât sâmbătă. Cum, evident, nimeni aici nu lucrează în weekend, descărcarea şi desfacerea containerului nu se pot face decât luni cel mai devreme (dar e posibil să fie chiar marţi). După extragerea maşinii din container, agentul nostru vamal va face restul de formalităţi pentru a o putea introduce în circulaţie, care vor mai dura între 24 şi 48 de ore.
Aşa că, avem o dată estimativă de intrare în posesia maşinii de 9 decembrie, dacă totul merge bine. Daca nu, we’re stuck here God knows how long. Trujillo, Lima şi, din nefericire, Inca Trail sunt iremediabil ratate, sperăm să mai ajungem la Machu Picchu în timp util ca să mai poată ajunge şi Călin (13 decembrie). Vorba cântecului – asta este, cu asta defilăm.
Nu mai zic cât ne şi costă extrasul maşinii din mâinile vamei, ca sa nu mai stric şi altora ziua. În schimb, here’s some pictures from yesterday.

5 thoughts on “And now for the bad news”

  1. Off… Dar vedeti si partea buna a lucrurilor: veti cunaste cunoaste Guayaquil-ul ca pe propriul buzunar.

  2. Poza lui Lilut exprima clar atmosfera. Imi pare tare rau sa aud vestile voastre. Nu puteti face nimic sa grabiti procesul? Mita stramoseasca nu ajuta cu nimic?

  3. Cata, cel putin pana Luni orice activitate este complet in afara controlului nostru. Pur si simplu vaporul a intarziat mai mult decat trebuia (din diferite motive); mita de-a accelera un vapor sa ajunga in port mai repede ma candesc c-ar depasi bugetul excursiei de cateva ori. Luni cand, cu sapca speciala in cap, vom merge in port vom vedea ce se poate; ma gandesc ca, daca spaga este cunoscuta pe aici, n-ar fi prea dificil sa accelerezi procesarea unui singur container. We shall see…

  4. Sincer imi pare rau de situatuia cu masina………imi dau seama ce dajamagire si frustrare lupta in sufletele voastre,dar…………………….ce mai poti face….Va pupam si tinem pumnii sa rezolvati cat mai repede!!!!!!

Comments are closed.