Galapagos – the exploration

După cum am anticipat, internetul e destul de scump şi de prost pe aici, plus că am avut niscai probleme cu laptopul care a decis că nu prea are chef să se conecteze la reţele wireless, aşa că, vrând-nevrând, am cam rărit-o cu postările. Dar o să încerc acum să fac o aducere la zi.

De când n-am mai scris, am făcut trei excursii – una prin jurul insulei pe care stăm (Santa Cruz), orientată în special pe snorkeling, una pe Isla Floreana unde am vizitat şi ceva din insulă (destul de neinteresant) dar am făcut şi două reprize spectaculoase de snorkeling şi ultima, în regie proprie, pe Isla Baltra, unde am făcut plajă cu leii de mare.

În prima excursie am fost doar noi cinci şi am avut noroc de doi ghizi foarte simpatici şi care ne-au lăsat să facem ce vrem. Basically, ne-au învârtit în jurul insulei Santa Cruz şi insuliţelor apropiate, ne-au arătat rechini, iguane şi lei de mare şi ţestoase făcând sex şi ne-au dus în două locuri de făcut snorkeling.

A doua excursie a fost mai puţin plăcută, am fost un grup mult mai mare şi am avut un ghid… să-i zicem sicitirit, chiar dacă destul de informat, iar Isla Floreana nu prea are multe de oferit în afară de o rezervaţie de ţestoase şi locurile unde a trăit o familie de nemţi care s-a refugiat aici la începutul anilor 1930. However, cele două reprize de snorkeling au fost absolut incredibile, am văzut milioane de peşti tropicali (think Finding Nemo), rechini, lei de mare şi tot felul de alte vietăţi. De asemenea, din barcă am văzut şi pinguini, flamingo şi diverse păsări (boobies, egrete, pelicani, etc.). Partea cea mai proastă au fost însă cele două drumuri de 1h30 cu barca care ne-au lăsat ameţiţi şi cu stomacul în gât.

Drept care, în ziua următoare, am hotărât să evităm transportul marin şi ne-am dus la plajă şi snorkeling pe Isla Baltra care e despărţită de Santa Cruz printr-un canal foarte îngust. Aşa că am luat un taxi până la canal, un ferry până pe Baltra şi un camion până la plajă. Plajă care era deja ocupată – de leii de mare :). Două familii (familie înseamnă un mascul şi o grămadă de femele şi pui) au lenevit la soare şi au înotat cu noi, plus că le-au pozat lui Doomy şi Călin ca nişte fotomodele.
Singura bubă a fost că nu ne-a zis nimeni că ferry-ul nu mai funcţionează după ora 16, aşa că ne-am trezit singuri – singurei pe doc la 16:15. Din fericire, un nene cu o barcă a reacţionat la semnalizările noastre disperate şi ne-a dus pe malul celălalt unde ne aştepta taxiul să ne întoarcă acasă.

În fine, ieri ne-am întors la dragostea noastră dintâi, Tortuga Bay, unde am prestat din nou plajă şi snorkeling – cu rezultate spectaculoase. Cred că pozele de mai jos pot explica mult mai bine decât o pot face eu.

Astăzi am decis să nu facem nimic, în afară de bagaje şi chill out. Mâine dimineaţă plecăm spre Guayaquil, unde ne-am făcut o rezervaţie la o casă cu internet, deci sper să fim mai prolifici cu postările, cu toate că vom avea mai puţin timp de distracţie, având în vedere că trebuie să ne ocupăm de formalităţile necesare importului maşinii.

PS. Happy birthday Mummy & Liviuţu!

2 thoughts on “Galapagos – the exploration”

  1. Multumesc mult la exploratorii sudului pentru urari.
    Sa stiti ca va urmaresc ca un stalker adevarat 🙂
    frumoase pozele, frunmoase experientele, frumoase povestile.

    Sar’na

Comments are closed.