The united colors of Otavalo

Otavalo este un orăşel la 50-60 km de Quito unde, în fiecare sâmbătă, tot centrul este ocupat de o uriaşă piaţă de artizanat unde se vinde orice începând de la haine (tradiţionale şi moderne), suveniruri (magneţi şi pixuri) până la covoare, măşti de carnaval şi tot felul de instrumente muzicale – chitări, ukulele şi ceva ce semăna cu didgeridoo. Este pe malul unui lac şi la poalele vulcanului Imbabura.
Până acolo ne-a dus şi ne-a ghidat Leonardo, iar pe drum am trecut Ecuatorul (0 grade 0 minute latitudine). Odată ajunşi la Otavalo, ne-am apucat să explorăm marketul.
Sincer să fiu, având în vedere că nu sunt un fan al shoppingului, nu îmi trebuia nimic de acolo şi erau cam aceleaşi mărfuri, pentru mine a fost interesant în primele 10 minute, după care m-am cam plictisit 🙂
Lili şi-a luat pălărie de cowboy, cum îşi dorea de mult, Dumitreştii ceva covoare, iar Călin cadouri la tot poporul. Drept e că preţurile erau cel puţin rezonabile (cu titlu de exemplu, de 5 ori mai mici decât în Galapagos).
Am făcut şi o plimbare scurtă prin oraş, după care am pornit-o înapoi, mai ales că riscam să se închidă şoseaua din cauza unei sărbători religioase (vezi articolul despre El Quinche).

Pictures here:

2 thoughts on “The united colors of Otavalo”

Comments are closed.