Getting high on Cotopaxi

Ziua a doua la Quito a fost uşor diferită de prima, pe de o parte prin faptul că nu am petrecut-o în Quito, iar pe de altă parte pentru că a consemnat o serie de premiere antologice.
Dar să nu anticipăm.
Ziua a început prost. Taxiul (teoretic minivan) pe care îl comandasem cu mari eforturi lingvistice din seara anterioară s-a dovedit a fi un Chevrolet Aveo în care ne era aproape imposibil să încăpem, după care nici nu ne-am înţeles cu şoferul la preţ, deşi îl negociasem prin telefon. Drept care ne-am dat jos. A doua problemă a fost un genunchi de-al lui Doomy care dădea rateuri. Drept care ne-am întors la apartament să îl tratăm, ocazie cu care am căutat alt taxi.
Şi, într-o perfectă ilustrare a dictonului tot răul spre bine, we got lucky.
L-am găsit pe Leonardo care s-a prezentat la scară cu un Hyundai Santa Fe mare şi încăpător şi ne-a dus la Cotopaxi.
Acum, când zic Cotopaxi, voi ştiţi că e un vulcan activ de 5.800m şi aţi fi tentaţi să credeţi că ne-a dus până undeva la poale de unde să ne descurcăm. Well… no. Am urcat cu Santa Fe-ul lui Leonardo până la 4.500m altitudine, unde l-am lăsat în parcarea special amenajată şi, ghidaţi de Jose, am luat-o pe jos întâi până la Refugio-ul de la 4800m şi apoi până la baza gheţarilor, la 5.000m. Bine, Doomz, 5.006, dacă aşa zice GPS-ul, să nu-l contrazicem.
Experienţa este greu de descris, fiind cu totul aparte din două motive: unul este frumuseţea zonei care pas cu pas îţi arăta din ce în ce mai mult, iar al doilea este că, la 4-5000m, oxigenul e mai mult lipsă. Motiv pentru care ne-a fost tare greu, dacă nu imposibil, să facem mai mult de 10-20 de paşi fără să ne oprim cu respiraţia tăiată.
Oricum, senzaţia de a ajunge până la 5.000m este extraordinară, feelingul de exaltare fiind poate ajutat si de lipsa de oxigen.
Mai mult nu ştiu ce să mai spun, aşa că o sa las pozele să vorbească. Enjoy!

One thought on “Getting high on Cotopaxi”

  1. Imi vine sa imi las burtica acasa si sa va prind din urma!!!!!!!!!
    E fain ca am cu ce sa imi umplu timpul liber(adica zile intregi) urmarindu-va pas cu pas!!!

Comments are closed.